24 Ogos, 2010

Hu hu hu....Sob sob sob.....

Salam.....





Tiba-tiba.......

   ^


   ^


   ^


   ^


   ^


   ^


   ^



Tuan Doktor  sedang melakukan ujian untuk mengenal pasti punca kesakitan yang dialami.  Banyak jugak alatan yang dibawa semasa ujian dijalankan. Walau bagaimanapun masih belum boleh di diagnoskan lagi. Sehinggakan Tuan Doktor terpaksa membuka segala urat perut dan melakukan operation besar-besaran.



Habis segala baju atas dan baju belakang dibuka oleh Tuan Doktor. Namun begitu masih gagal mendiagnoskan apa penyakitnya. Dan akhirnya barangan kesayangan ibu telah diusung keluar untuk dihantar ke hospital.  Hu..hu..hu...sob..sob..sob... sedih, barangan kesayangan ibu dah sakit dan tak tau bila lagi boleh tolong kerja-kerja  ibu di dapur.


Hai cam mana nak beraya ni....kek & sekut selalunya bikin sendiri. Nak mintak hubby gantikan yang baru, kesian pulak rasanya.   Tak ada ke cara mudah untuk mengatasinya. Semalam hubby ada jugak tanya, ibu hanya kata dalam jangkamasa terdekat tak kan ribu riban  melayang lagi. Atau tak ada ke dermawan-dermawan di luar sana yang sanggup  menderma barangan kesayangan ibu ini atau seumpamanya untuk ibu guna sementara menjelang raya.  Tolong kami.. bantulah kami...   atau nak biarkan ibu beraya dengan   kuih  cap M*din. Ish!...Gelilah anak tekak,  tak tertelan karang. 


Untuk menghiburkan hati ibu yang sedih ni, ibu dedicated this song to me....myself....ibu...&...I


KENANGAN TERINDAH......by samsons

Aku yang lemah tanpamu..
Aku yang rentan karena..
Cinta yang telah hilang darimu..
Yany mampu menyanjungiku..

Selama mata terbuka..
Sampai jantung tak berdetak..
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangkanmu..

Darimu..
Kutemukan hidupku
Bagi ku
Kaulah cinta sejati

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kau kujadikan kenangan
Yang terindah dalam hidupku

Namun tak kan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidup
Yang telah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah...


Alamak....tak ada kesinambungan langsung  lagu  dengan cerita ni...   
ADA AKU KISAH..!! he he he...


Sekian dulu, nanti jumpa lagi....insyaAllah
Terima kasih kerana mengunjungi rumah ibu.

8 ulasan:

  1. salam ibu sayang..kesiannya..sedih ye..habislah..projek kuih raya..tapi tak pe..kejap aje tu..dia tau..ibusayang nak guna kan..

    BalasPadam
  2. Kak Erna,

    Tu la..ibu dah mintak dia siapkan sebelum raya, dia tak boleh janji. Fening...fening

    BalasPadam
  3. salam ibu

    hehehehe

    nampak gaya kuih dari dapur org la hehehehe

    BalasPadam
  4. Wslm Pak Itam,

    Gitu lah gamaknya.hehehe

    BalasPadam
  5. Kesian...masa nak guna buat ragam pula..kak Zai rasa sempat lagi tuan doktor sembuhkan.

    BalasPadam
  6. Salam Kak Zai,

    Harap2 begitulah..

    BalasPadam
  7. kesian ibu yer... nak kena berehat buat biskut kot tahun ni.
    kabinet dapur ibu warna hijau... saya suka sangat

    BalasPadam
  8. Salam Fa10,

    Berehat......betul jugak kata Fa10, tahun ni bolehlah ibu berehat. yeay..!..yeay...! dum...dum...dum... (main mercun tuh!)

    Kabinet hijau, cantik....terima kasih.

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails